Як очистити кеш браузера

Простими словами, кеш – це частина пам’яті, де зберігаються завантажені на жорсткий диск комп’ютера файли з тих сайтів, котрі Ви вже відвідали (зображення, відео, текстові та інші документи) та будуть використовуватись браузером з найбільшою ймовірністю. Тобто, якщо Ви кожен день відвідуєте один і той же сайт, то елементи дизайну, зображення, медіа та інші файли, котрі на ньому не змінюються будуть завантажуватись з кешу Вашого браузера, а не з мережі. Перевагою такої технології є зменшення часу завантаження сайту браузером і зменшення інтернет-трафіку. Недоліком же є те, що зміна інтернет-сторінок може не коректно відображатись в браузері, котрий використовує дані з кеш-пам’яті. Крім того, з часом папка з кешем збільшується до великих розмірів. Хоча в сучасних браузерах кеш регулярно очищується автоматично, все одно виникає необхідність очищувати його вручну.

Про те, як очистити кеш, читайте далі…


Виберіть Ваш Інтернет-браузер (натисніть на іконку)

http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190242_chrome.png
http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190233_firefox.png
ie
http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190263_opera.png
15675

Як очистити кеш Google Chrome

http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190242_chrome.png

Для очищення кешу Google Chrome, в правому верхньому куті вікна браузера тиснемо кнопку 3rабо 3r2, котра відкриває меню налаштування та керування Google Chrome, шукаємо пункт «Інші інструменти». У випадаючому меню вибираємо пункт «Очистити дані веб-перегляду…». Або просто натискаємо дуже корисну комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Delete. У вікні, що з’явилось ставимо галочку навпроти пункту «Кешовані зображення та файли». Тиснемо кнопку «Очистити дані веб-перегляду». Готово!

Очистка кэша Google Chrome

Для нової версії браузера

chrome2

Для старої версії браузераОчистка истории Google Chrome


 

Як очистити кеш Mozilla Firefox

http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190233_firefox.png

Щоб очистити кеш Firefox, в верхньому правому кутку тиснемо кнопку  http://info-store.org/wp-content/uploads/2015/05/nastroika.jpg і відкриваємо меню.

Для старих версій Mozilla Firefox. Використовуйте коли у вас встановлено Windows XP чи Windows Vista

Вибираємо пункт «Історія (Журнал)» і у меню, що випало, тиснемо «Очистити недавню історію». Або ж просто натискаємо знайому нам комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Delete. Радимо її запам’ятати, так як вона використовується у багатьох браузерах. У вікні, що з’явилось, вибираємо період, за котрий ми хочемо очистити кеш, а також позначаємо пункт «Кеш». Тиснемо кнопку «Вичистити зараз». От і все. Кеш браузер Firefox вичищений.

Очистка кэша Firefox  Очистка кэша Firefox

Для нових версій Mozilla Firefox. Використовуйте коли у вас встановлено Windows 7, 8 чи Windows 10
Вибираємо пункт “Архів”, потім “Історія (Журнал)” і “Стерти недавню історію”. Або  натискаємо комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Delete. Радимо її запам’ятати, так як вона використовується у багатьох браузерах. У вікні, що з’явилось, вибираємо період, за котрий ми хочемо очистити кеш, а також позначаємо пункт «Кеш». Тиснемо кнопку «Вичистити зараз». От і все. Кеш браузер Firefox вичищений.

frfox


 

Як очистити кеш Internet Explorer (IE)

ie

Для очищення кешу браузера Internet Explorer тиснемо кнопку “Знаряддя”  http://info-store.org/wp-content/uploads/2015/05/ie_menu.jpg в правому верхньому куті вікна. Вибираємо пункт меню “Властивості браузера”. У вікні, що з’явилось, вибираємо вкладку “Загальні”. Шукаємо пункт “Журнал браузера” і натискаємо кнопку “Видалити…”. В новому вікні, що з’явилось, ставимо галочку навпроти пункту “Тимчасові файли Інтернету та файли веб-сайтів” (це і є файли кешу Internet Explorer). Тиснемо кнопку “Видалити”.

Очистка кэша Internet Explorer Свойства Internet Explorer Очистка кэша Internet Explorer

На цьому очищення кешу Internet Explorer завершене.


 

Як очистити кеш Opera

http://help.powernet.com.ru/uploads/posts/2015-05/1431190263_opera.png

Для того, щоб очистити кеш Opera, відкриваємо “Журнал” браузера. Для цього в нижньому правому куті стартової сторінки тиснемо іконку в вигляді годинника. Також можна вибрати пункт “Журнал” в меню браузера. Або просто натиснути комбінацію клавіш Ctrl + H. Зверху сторінки історії натискаємо “Вилучити дані щодо перегляду…”. У вікні, що з’явилось (його так само як і в Google Chrome можна викликати комбінацією клавіш Ctrl + Shift + Delete), вибираємо проміжок часу, за який ми хочемо очистити історію, а також ставимо галочку навпроти пункту “Спорожнити кеш”. Підтверджуємо очищення, натиснувши кнопку “Вилучення даних щодо перегляду”.

Очистка кэша Opera Очистка кэша Opera Очистка кэша Opera

 


 

Як очистити кеш Safari

15675

Щоб викликати вікно очистки кешу браузера Safari, в меню основних налаштувань вибираємо пункт “Показать строку меню”. В меню “Правка”, вибираємо “Очистить кэш-память…” Також для виклику вікна очистки кешу можна лише натиснути комбінацію клавіш Ctrl + Alt + E. У вікні, що відкрилось, підтверджуємо очищення, натиснувши кнопку “Очистить”.

Очистка кэша Safari Очистка кэша Safari Очистка кэша Safari